Polisen fick larm om misshandeln vid 12-tiden under onsdagen. Foto: SVT

13-årig flicka misshandlad på skola

Uppdaterad
Publicerad

En 13-årig flicka misshandlades på en grundskola i Uppsala under onsdagen. Hon ska nu vårdas på Akademiska sjukhuset.

På onsdagen larmades polisen till en grundskola i Uppsala. En flicka ska ha blivit misshandlad av andra elever på skolan och fick föras till Akademiska sjukhuset där hon under en tid vårdades på intensivvårdsavdelningen, vilket UNT var först att rapportera.

– Polispatrullen som kom till platsen uppfattade inte att flickan hade några synbara skador. Flickans föräldrar valde senare under kvällen att uppsöka vård, och flickan fick då kvarstanna för observation, säger polisens presstalesperson Lisa Sannervik till SVT Nyheter Uppsala.

Polisen larmades till en skolan vid 12-tiden under onsdagen och att händelsen rubriceras som misshandel.

På fredagen valde idag att lägga ner utredningen, eftersom de inblandade är under 15 år. Ärendet kommer nu lämnas över till sociala myndigheter, skriver polisen på sin hemsida.

Akademiska sjukhuset kan inte uttala sig om ärendet.

– Vi kan inte kommentera enskilda ärenden när polisen har en pågående utredning, säger Elisabeth Tysk, presskommunikatör vid Akademiska sjukhuset.

Biträdande rektor kommenterar

Misshandeln skedde, enligt polisen, på en friskola i Uppsala.

– Vi arbetar i nuläget hårt med stöd till de som behöver. Vi har en kurator på plats och har informerat elever och föräldrar om situationen, säger den biträdande rektorn på den aktuella skolan till SVT Nyheter Uppsala.

Enligt den biträdande rektorn är situationen upprivande.

– Vi har kontinuerlig kontakt med föräldrarna till barnet som drabbades. Senast för några minuter sen.

”Värnar om allas välmående”

– Vi värnar om allas välmående i nuläget. Sådant här är ju inte lätt, men jag tycker att vi för tillfället gör så rätt vi kan utifrån situationen.

Finns det anledning till självrannsakan?

– Saker kommer tyvärr alltid hända. Man kan inte förebygga allt. Däremot kan man vara förberedd. Och som sagt så gör vi allt vi kan nu för att lugna eventuell oro och försöka ge stöd och information till de som vill ha.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

MISSTÄNKT MISSHANDEL PÅ GRUNDSKOLA

Mer i ämnet