Akrivbild. Flickan ska enligt rektor på skolan inte vara allvarligt skadad. Foto: Pontus Lundahl TT

Rektorn: ”Flickan har inga allvarliga skador”

Uppdaterad
Publicerad

Den flicka som under onsdagen blev utsatt för en misshandel har enligt skolans rektor inte drabbats av några allvarliga skador. I ett pressmeddelande skriver rektorn att flickan har fått blåmärken och är öm i kroppen.

Under onsdagen inträffade ett bråk på en skola i Uppsala och en flicka i 13-årsåldern blev misshandlad. Flickan uppsökte senare under dagen sjukvård och var under en tid under observation.  Under torsdagskvällen skriver rektor på skolan i ett pressmeddelande att flickan inte blivit allvarligt skadad men kommer att stanna kvar på sjukhus tills på fredag.

Läs mer: 13-årig flicka misshandlad på skola

”Under natten har en av de inblandade eleverna legat på sjukhus. Hon var kvar i skolan under eftermiddagen. Enligt hennes mor mådde hon jättedåligt senare på kvällen och har legat under observation till lunch idag. Flickan har inga allvarliga skador, men är öm i kroppen och har blåmärken. Hon blir kvar på sjukhuset till i morgon.” skriver rektorn i ett pressmeddelande.

Läs mer: ”Jag har fått motta hot”

Vidare skriver rektorn att man under torsdagen har förstärk personalnärvaron på skolan. Skolan har även varit i direktkontakt med berörda föräldrar och man kommer under fredagen att arbeta tillsammans med socialtjänsten för att ge stöd till personal och elever.

”Vårt fokus är elevernas trygghet och vi jobbar aktivt för att säkra den. Under morgondagen kommer även råd & stöd från socialtjänsten att närvara på skolan som stöd till elever och personal. Lärarförbundet ställer också upp med samtalsstöd för personal.” skriver rektorn i ett pressmeddelande på torsdagskvällen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

MISSTÄNKT MISSHANDEL PÅ GRUNDSKOLA

Mer i ämnet