Moses Ogbu gjorde båda målen för Sirius. Foto: TT

2-2 för Sirius i kvalrysaren

Uppdaterad
Publicerad

Kvalrysare nummer ett fick en drömstart ur Siriussynpunkt. Men Falkenberg är inga dunungar. Till slut blev det en stenhård kamp in i det sista.

Klockan stod på 11 minuter när Moses Ogbu hittades i friläge med Falkenbergs målvakt Otto Martler. Efter att ha touchat bollen via honom hade Obgu plötsligt öpet mål från mindre än 30 centimeter och gjorde inga misstag. Nick, i mål och 1-0 Sirius.

Falkenberg kom dock tillbaka och visade att man faktiskt spelat mot allsvenskt motstånd under säsongen. Snabbt passningtempo och korta, enkla anfall störde Sirius som fick det svettigt i omställningarna.

SIRIUSKVAL

Kalldusch efter 19 minuter

När klockan gått 19 minuter kom kallduschen för Sirius. En rensning ur FFF:s försvar hittade plötsligt en friställd Gustaf Nilsson som inte gjorde några misstag. Hårt, koncist placerad bredsida bredvid Andreas Andersson och 1-1, vilket stod sig halvleken ut.

– Jag tycker väl inte att vi kommer upp i den nivå vi kan spela på. Men det är ju inte över. Det räcker ju att åka ner där och vinna nu så har vi ju gått upp, säger Niklas Busch Thor efter 2-2 hemma på Studan.

Lobbade in 2-2

I andra öppnade Falkenberg bäst och efter 10 minuter spelade var Gustaf Nilsson framme igen. 1-2 och Sirius dröm om allsvenskan såg ut att vara längre bort än någonsin. Men så kom han fram igen.

Efter en tilltrasslad situation där Moses Ogbu fick bollen på fötterna, i trångt läge lyckades anfallaren på halvvolley lobba in 2-2 i en båge över Otto Martler i Falkenbergsmålet. Ett resultat som stod sig matchen ut.

– Kim (Bergstrand red anm) sa åt mig att hålla mig i boxen så att jag skulle stå rätt när chansen dök upp och det gjorde jag ju på 2-2-målet, säger Moses Ogbu som alltså stod för två mål hemma på Studenternas.

Slutsålt på Studan

Publiksiffran räknades tillslut till 7 100, totalt fullsatt till sista plats.

– En ganska bra match, bra kvalmatch men vi märker ju att vi möter ett bättre lag än vi mött under säsongen. Bra perioder i början och slutet. Och kul med haussen i stan och publiken, säger Lasse Svensson som är ordförande i Sirius.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SIRIUSKVAL

Mer i ämnet