Se när Sirius senast var i Allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Sirius har ju som bekant chans att ta sig tillbaka till Allsvenskan. I vägen står Falkenberg i två matcher (den första på torsdag). Men man har ju faktiskt varit där förr. Det har blivit dags att vrida tillbaka klockan.

Året är 1969, en flaggstång täcker det mesta av planen för kameralinserna och Sirius gör debut i Allsvenskan. Det gick dock trögt och man trillade ur direkt. Men tre säsonger senare var det plötsligt dags igen. Och inför säsongen 74 värvades en arbetsmyra på mittfältet, Thomas Rosander.

– Jag minns det som en härlig tid. Jag hade inskrivet i mitt kontrakt att jag skulle få 10 öre per åskadare som kom på matcherna. Vi hade ju 10 000 på vissa matcher så det blev rätt bra betalt, säger Thomas Rosander som kombinerade sitt första år i Allsvenskan med att göra lumpen.

I klippet ovan kan ni se unika bilder från Sirius 70-tal och legendariska spelare som Rolle Grip och Totte Furucrantz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SIRIUSKVAL

Mer i ämnet