Falkenberg firar att de blir kvar i allsvenskan efter resultatet 1-1. Foto: Adam Ihse/TT

Sirius får stanna kvar i superettan

Det blev ingen seger för Sirius. Uppsalas fotbollsherrar får stanna kvar i superettan ett tag till. Falkenberg vann med 1-1 under kvällens kvalretur.

Falkenberg inledde starkt under första halvlek men Sirius tog snabbt över kommandot. Efter tjugo minuter kickade Andreas Eriksson in bollen och det stod 1-0 till Sirius mot Falkenberg som inte riktigt kom i gång.

Nästan 2-0

Efter 27 minuter så fick Sirius målvakt Andreas Andersson, bytas ut mot Lukas Jonsson, efter en sträckning i baksida lår. Men Sirius tappade inte greppet.

SIRIUSKVAL

Efter förtio minuter var det nära att Ogbu kickade in 2-0 till Sirius vid den bortre stolpen, men bollen hamnade utanför.

Behåller ledningen

Trots fem minuters tillägg lyckades Sirius behålla ledningen genom hela första halvlek.

Andra halvlek

Falkenberg fick bättre fart och anföll mer än i första halvlek. Men de var inte riktigt lika taggade som Sirius. Men i 56:e minuten satte Dan Keat första målet för Falkenberg och det stod 1-1 i matchen.

Efter 70 minuter fick Moses Ogbu för Sirius, ytterligare ett jätteläge för målchans men träffade inte bollen.

Matchen går in i sitt slutskede

Sirius höll tempot men fick inga direkta målchanser och det var femton minuter kvar. Falkenberg var nära 2-1 men bollen lades strax över målet.

Sirius spelade bra och offensivt men fick inte riktigt till det ända fram och in i mål trots fina chanser av bland annat Andreas Eriksson.