Maskineriet bakom Sirius framgångar

Uppdaterad
Publicerad

Bakom varje framgångsrik fotbollsklubb finns de. Grovjobbarna som får allt praktiskt att flyta. Och Sirius är inget undantag.

När vi hälsar på nere på Löten är materialare Gert Andersson i full gång. I Sirius har han varit ett år, innan dess har över 40 års erfarenhet från Sunnerstas lag.

– Jag är som en serviceman för grabbarna. Ser till att de har kläder, frukt och pumpade bollar. Hoppas de är nöjda, säger Gert Andersson och skrattar.

SIRIUSKVAL

Ideelt

Han är arvoderad på halvtid i Sirius men jobbar ofta från tidig morgon till sen kväll. Till sin hjälp har han också lagledarna, Christer Cederholm och Janne Englund. Och de jobbar helt ideelt.

– Vi ordnar med allt praktiskt kring matcherna. Skickar upp laguppställningar och hjälper till vid byten. I övrigt hjälper vi Gert och fixar med spelarna, säger Janne Englund.

Häng med in i omklädningsrummet i klippet här ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SIRIUSKVAL

Mer i ämnet