Advokat Stefan Wallin uppger att hans klient nekar till brottsanklagelserna. Foto: Advokatbolaget Wallin & Söderberg/TT

Advokaten: ”Min klient nekar till brott”

Uppdaterad
Publicerad

Tre män i 20-årsåldern har anhållits misstänkta för våldtäkt i Uppsala. Advokaten till en av de misstänkta männen uppger att hans klient nekar till alla anklagelser.

Den misstänkta våldtäkten ska ha begåtts i en lägenhet och direktsändes på Facebook. En av de anhållna männens advokat, Stefan Wallin, bekräftar till SVT Nyheter Uppsala att ett första förhör kommer att hållas på måndagseftermiddagen.

Hur ställer sig din klient till anklagelserna?

MISSTÄNKT GRUPPVÅLDTÄKT SÄNDES LIVE

– Han förnekar till alla anklagelser. Vi får se nu vad polisen har att säga i det första förhöret, säger Stefan Wallin.

Har du tagit del av det de sändningar som gick ut i sociala medier?

– Nej, det har jag inte gjort, säger advokaten.

Läs mer: Polisen: Sprid inte våldtäktsfilm

Larmet kom in klockan 08.42 på söndagsmorgonen och polisen ryckte ut till den adress där våldtäkten misstänks ha inträffat. De tre män som greps när polisen slog till mot lägenheten har nu anhållits, skäligen misstänkta för grov våldtäkt. De är även misstänkta för narkotikabrott och grovt förtal.

Advokat Andreas Welin företräder en av de andra anhållna männen.

– Förhör är inplanerat till i morgon (tisdag, reds. anm.) och jag kan inte kommentera ärendet innan dess, säger Andreas Welin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

MISSTÄNKT GRUPPVÅLDTÄKT SÄNDES LIVE

Mer i ämnet