Foto: TT

Åklagare vill utvisa i ”Facebookvåldtäkten”

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren vill att två av männen som åtalats för gruppvåldtäkten i Uppsala, som ska ha sänts på Facebook, ska utvisas till sitt hemland.

Tidigare i veckan kom åtalet mot de tre män som misstänks vara inblandade i den gruppvåldtäkt i Uppsala som ska ha sänts på Facebook. Nu yrkar åklagaren på att de två män som åtalats för våldtäkt ska utvisas till sitt hemland.

– De står åtalade för allvarliga sexualbrott och de är inte medborgare i Sverige, därför finns det skäl för utvisning om de döms, säger Magnus Berggren, vice chefsåklagare vid åklagarkammaren i Uppsala.

MISSTÄNKT GRUPPVÅLDTÄKT SÄNDES LIVE

Gäller ej tredje mannen

Åklagarsidan yrkar på att de två männen, 18 och 21 år gamla, inte får återvända till Sverige på minst 15 år, enligt P4 Uppland. Den tredje mannen, som åtalats för medhjälp till våldtäkt och grovt förtal genom att ha filmat och sänt den misstänkta våldtäkten, riskerar inte att utvisas då han är svensk medborgare.

Åskådare larmade

Den misstänka våldtäkten ska ha ägt rum den 22 januari och ha sänts live på Facebook inför hundratals åskådare i en sluten grupp med vid tillfället tiotusentals medlemmar. Det ska ha varit flera åskådare som larmade polisen.

Alla tre männen har nekat till brott. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

MISSTÄNKT GRUPPVÅLDTÄKT SÄNDES LIVE

Mer i ämnet