Kvinnan försvann från sitt hem i Tierp på torsdagskvällen. Foto: Utryckning Uppsala

80-åriga kvinnan fortfarande borta

Publicerad

Under torsdagskvällen försvann en kvinna i 80-årsåldern från sitt hem i Tierp. Polisen har sökt henne under natten utan resultat. Helikopter har begärts in i sökandet efter kvinnan som saknas sedan i torsdags.

Den kvinna i 80-års åldern som försvann från sitt hem i Tierp i torsdags kväll saknas ännu. Polisen har sökt av området med hund, och kallade i fredags även in hemvärnet och helikopter i sökandet efter kvinnan.

I dag letar frivilliga från Missing People efter henne. Kvinnan tros senast ha blivit sedd vid 22-tiden på torsdagskvällen promenerandes utmed väg 292 några kilometer söder om Tierp.

Försvunnen sedan torsdagen

Vid lunchtid under fredagen tog polisen beslut om att sökandet efter den försvunna kvinnan är en så kallad särskild händelse.

– Det innebär att vi inrättat en inre stab som jobbar med det här. Vi försöker kraftsamla nu och få in så mycket folk vi kan för att hjälpa till med letandet. Vi gör allt vi kan för att hitta den här kvinnan så snabbt som möjligt, säger Andreas Örth, rlc-befäl vid polisen Region mitt.

Försvann under torsdagskvällen

Kvinnan är bosatt i Tierps tätort och ska enligt maken gått hemifrån vid halv nio-tiden på torsdagskvällen utan att ta med sig vare sig telefon eller plånbok.

Enligt rlc-befäl Ivan Åslund vid polisen Region mitt, har hundpatruller och frivilliga använts vid sökandet, men vädret har försvårat arbetet.

– Vi har försökt leta med andra som jobbar nätter, som tidningsbud och taxiförare. Vi har fokuserat på tätorten och strax utanför, säger han.

Vid försvinnandet var kvinnan klädd i mörk kappa med kapuschong och gulgrön jacka under, samt jeans och ljusa skor. Hon ska ha kort hår och vara ungefär 165-170 cm lång. Enligt polisen ska kvinnan rent fysiskt vara aktiv, i god vigör med bra kondition.

Helikopter deltar i sökandet

Även hemvärnet och helikopter har kallats in i sökandet. På midsommardagen letar även Missing People efter kvinnan.

– Det är svårt att uttala sig om läget, men det är positivt att kvinnan är bra klädd och nu har vi fått upp gott om resurser som kan vara med och söka effektivt, säger rlc-befäl Mikael Lindgren.

Har du sett något? Tipsa polisen på 114 14.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer