Foto: Pontus Stark

Alexandra ska tillbaka till kontoret – för första gången på över ett år

Uppdaterad
Publicerad

Folkhälsomyndighetens allmänna råd om att arbeta hemifrån tas bort idag, onsdag. En av dem som planerar att återvända till sin ordinarie arbetsplats är webbstrategen Alexandra Svedström.

– Jag har jobbat hemifrån i ungefär ett och ett halvt år nu – det ska bli jättekul att träffa mina kollegor, berättar hon.

”En succesiv återgång till arbetsplatsen”. Så formulerar sig Folkhälsomyndigheten när det gäller hur arbetsgivare nu kan agera – efter att rådet om att jobba hemifrån försvinner.

– Jag planerar att jobba på kontoret ungefär en gång i veckan till att börja med, säger Alexandra Svedström.

Coronaviruset i Uppsala

”En kombination – det bästa”

Alexandra jobbar till vardags som webbstrateg vid Enköpings kommun men under pandemin har kommunens lokaler bytts mot ”hemmakontoret” i Uppsala. En förändring som inte bara har varit negativ, menar Alexandra.

– Det har ibland varit mer effektivt att hålla digitala möten men samtidigt är fysiska möten viktiga. En kombination är nog det bästa framöver.

Se Alexandra möta sina kollegor vid kaffeautomaten igen – i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet