Andra stulna militärfordonet återfunnet. Foto: polisen

Andra stulna militärfordonet återfunnet

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagseftermiddagen påträffades det andra militärfordonet efter stölden från ledningsregementet i Enköping. Stölden upptäcktes under onsdagseftermiddagen och har lett till ett stort eftersökningsarbete.

Det var klockan 13.58 på fredagen som polisen kunde bekräfta att även det andra militärfordonet, av modell Terrängbil 16, hade återfunnits. Fordonet återfanns norr om Möklinta i Sala kommun.

– Vi har fått in många tips och sökt med både polisbilar och helikopter. Ett av tipsen visade sig stämma – vi är väldigt tacksamma, säger Jonas Eronen, polisens presstalesperson.

Teknisk undersökning

Nu ska polisen genomföra en teknisk undersökning av fordonet och platsen där det påträffades.

– Vi får se vad eventuella spår kan ge. Tanken är att vi ska få ett sådant fint underlag så att vi ska kunna ringa in gärningsmännen som ligger bakom stölden, säger Jonas Eronen.

Enligt polisen kommer militärfordonet sannolikt att att återlämnas till försvarsmakten, efter att den tekniska undersökningen är genomförd.

Andra stulna militärfordonet återfunnet . Foto: Google earth

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.