• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: Annie Wahlbäck

Militärfordonet från Enköping kan ha stått över natten i Tillberga

Uppdaterad
Publicerad

Militärfordonet kan ha stått i Tillberga sedan 21.40 igår kväll. Det säger vittnet Annie Wahlbäck till SVT Nyheter.

Det eftersökta och nu funna militärfordon som stulits från regementet i Enköping och som senare hittades i Tillberga i Västerås kan ha stått där över natt.

– Jag har ett svagt minne av att den stod där vid 21.40 igår kväll. Jag jobbade i huset bredvid då men tänkte inte så mycket på bilen. Det var först när jag såg polisen där idag som det gick upp för mig, säger Annie Wahlbäck.

”Udda bil”

Under förmiddagen har hon reflekterat mer över kvällen.

– Man tänker väl inte så mycket mer än att ”där står en lite udda bil.” Det är ju först idag som jag har en annan bild, säger hon.

Även Ellinor Persson möttes av militärfordonet när hon var på väg till sitt jobb i Tillberga.

– Jag tänkte att ”vad är det här för något?” och ”vad håller folk på med?” Det här är ju en väldigt lugn stadsdel annars, det är litet och alla känner alla. Det blev ju mycket prat om det här under förmiddagen bland folk i området, säger hon.

Ellinor Persson såg bilen på väg till jobbet. Foto: Ellinor Persson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.