Bolaget vill bedriva civilflyg på Ärna flygfält.

Bygglovsansökan för Ärna dras tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

Bolaget som vill bedriva civilflyg på Ärna flygfält har dragit tillbaka sin ansökan om bygglov för en terminalbyggnad. Kommunen har tidigare gett bygglov för detta, men det beslutet revs upp.

Varför bolaget har dragit tillbaka bygglovsärendet kan inte kommunalrådet och ordföranden i plan- och byggnadsnämnden Erik Pelling(S), svara på enligt P4 Uppland. Samtidigt säger han att man varit tydliga med att frågan inte lämpar sig för ett bygglov, och att frågan om en terminalbyggnad måste prövas i en detaljplan.

– Det var fel från början att låta dem tro att det här skulle kunna tas som ett enkelt bygglov, säger han till P4 Uppland.

Ärna flygfält

LÄS MER: Bygglov på Ärna rivs upp

Erik Pelling hoppas att det här innebär att planerna på kommersiellt civilflyg på Ärna är begravda.

Men det är inte första gången det här ärendet stöter på motgångar. Som SVT Nyheter Uppsala berättat om tidigare, har plan- och byggnadsnämnden tidigare sagt ja till bygglov för ett terminalbygge vid Ärna. Men den gången rev länsstyrelsen upp beslutet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ärna flygfält

Mer i ämnet