Varje deltagare ska laga sin egen tävlingsrätt och även uppvisa teoretiska kunskaper. För Lars Niklasson är det första gången som han är med i tävlingen.
– Det känns pirrigt och roligt – det ska bli skitroligt helt enkelt, säger han.
Åtta personer kommer därefter att gå vidare för att tävla i finalen som går av stapel i Kungliga Tennishallen, Stockholm, i september.
”Jaga bra råvaror”
Lars Niklasson ska tävla med en rätt där huvudingrediensen är lammsadel. Han har alltid haft en förkärlek för lamm eftersom hans mamma är från Fårö på Gotland. Rätten kommer han att krydda med timjan, vitlök, citron och rosmarin.
– Jag ska laga det tillsammans med kryddsmör med ramslök. Sen är det även toppmurklor, sparris och parmesan, säger han.
Du har inga ingredienser från Håbo?
– Det har varit jättesvårt att ha något från Håbo. Det har varit så himla varmt och torrt. Säsongerna har varit extremt korta om de ens har varit befintliga. Jag har lagt mycket tid nu på slutet på att jaga råvaror, säger Lars Niklasson.