Nu är det fritt fram för bad i Bälinge under sommaren. Vattnet kommer från Uppsala. Foto: Uppsala Kommun

Bälingebadet håller öppet i sommar – får vatten från Uppsala

Publicerad

Nu är det bestämt att Bälingebadet kommer att vara öppet i sommar. Det var ovisst förra veckan på grund av den rådande vattenbristen.

Förra veckan rapporterades det att badsäsongen i Bälinge var hotad på grund av vattenbrist. Det såg då ut att inte bli någon simskola eller sommarlovsbad.

Det är Uppsala vatten som har utfärdat bevattningsförbudet – vilket innebär att bassängerna inte får fyllas med kommunalt vatten från vattenledningarna i Bälinge.

Vatten körs från Uppsala

Idag beslutade Idrotts- och fritidsnämndens arbetsutskott att det kommer att tas vatten från Uppsala för att fylla bassängerna.

– Det var viktigt för oss att det här skulle lösas. En fullbokad simskola riskerade att att ställas in. Vi tänker även på jämlikheten mellan stad och land – eftersom det finns ett större utbud av bad i stan, säger Maria Patel, (S) ordförande idrotts-och fritidsnämnden.

– Det är dock en kortsiktig lösning, fortsätter hon.

En tankbil kommer att köra från Uppsala vatten till Bälinge. Den totala kostnaden blir runt 215 000 kronor för bland annat vattnet och transporten.

Bälingebadet är ett utomhusbad i Bälinge med tre bassänger.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer