Gillar det avskalade. Snezana Besirov tänker flytta in och bo som det är. Se mer från det unika bostadsprojektet i klippet. Foto: SVT

Här flyttar Snezana in i ren betong – nytt koncept vid bostadsköp

Uppdaterad
Publicerad

”Råa” lägenheter som lämnar planlösning, ytskikt och interiör åt kunden – det är affärsidén som företaget bakom satsningen nu hoppas ska sprida sig från Rosendal i Uppsala ut över landet.

– De två första familjerna kom i morse, och några är här om bara några minuter, säger Oliver Thornton, vd för Raw propertys.

Bara ett par bostäder finns kvar av de 50 lägenheterna i bostadsområdet Rosendal. Lite hårddraget är det skal som säljs. Vatten, el, kök och badrum finns på plats, men resten få kunderna ta hand om.

Bostad i Uppsala län

– De här bostäderna kan bli hur dyra eller hur billiga man vill, säger Oliver Thornton.

Möblerna blir ytskikt

Snezana Besirov flyttar från radhus till en lägenhet på 47 kvadratmeter. Hon prisar betongen och tänker låta möblerna fungera som ytskikt.

– Jag är jätteglad, det är en ny epok som startar i mitt liv, säger hon.

Oliver Thornton fick idén till att bygga avskalat för tio år sen efter ett besök i Finland. Nu är förhoppningen att sprida konceptet till fler svenska städer.

– Nästa projekt blir i Linköping och sen fortsätter vi med fler studentstäder.

Klippet: Kolla in i den unika betongbyggnaden i Uppsala.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bostad i Uppsala län

Mer i ämnet