Älvkarleby kommun tackade för bandyshowen. Foto: SVT

Bästa bandybrudarna hyllades på hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

Firandet av skutskärsdamernas bandyguld fortsatte på tisdagskvällen. På hemmaplan jublade spelarna i kapp folkhavet nedanför scenen.

Flaggor och ett rymligt lastbilssläp, musik, tal och folkets hyllningar. Det vajade i gult och blått för  grönt och gult den här kvällen. Skutskärs bandydamer har vunnit ortsbornas hjärtan.

– Jag tycker att det är otroligt att komma från ingenstans, gå upp och ta hem guldet, säger Carina Englund.

En av många Skutskärsbor som tagit sig till platsen för firandet.

Vad kan den här framgången betyda?

– Ja den kan betyda en hel del, speciellt för ungdomarna och barnen. Det här är det största som har hänt inom bandyn, här, sen herrarnas final 1959.

För en av spelarna, Camilla Andersson, betydde det lite extra att bli firad. Det är i Skutskär hon fostrats som spelare.

– All publik som var på Studenternas i lördags, de är här i kväll. Vi har en jättebra uppbackning. Här har man alltid brunnit för bandyn. Alla älskar bandy här.

Vad säger du om guldet?

– Jättekul att ta det med min moderförening, säger Camilla Andersson.

Fler som firades

Och det var inte bara bandydamerna som hyllades. Även Sören Sandström, ordförande i Skutskärs IF, fick ta emot applåder och ryggdunkningar.

– Jätteroligt, absolut, att de som inte var på plats på Studenternas  i lördags får chansen att visa sina glädjeyttringar för tjejerna.

Han säger att klubben fortfarande håller på och pusta ut efter bedriften. Ja, kanske till och med bragden att som nykomling i högsta serien gå hela vägen fram och vinna SM-guld.

– Det är svårt att övertrumfa.

Men på frågan om framtiden, om den handlar om att luta sig tillbaka, eller sikta högt, blir svaret:

– Tusan heller att vi ska vara nöjda. Det är full fart framåt som gäller.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.