Bilbränder på flera platser i Uppsala län

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot tisdagen har tre olika bilbränder inträffat i Uppsala län. Även på flera andra platser runt om i Sverige har bilar satts i brand. Det är oklart om det finns ett samband mellan bränderna.

Det första larmet inkom till räddningstjänsten vid ett-tiden på natten. Då brann det i två bilar i Fyrislund vid Gnista pendlarparkering. En av bilarna ska ha varit helt utbränd när räddningstjänsten kom till platsen.

Strax efter larmades räddningstjänsten till Gottsunda i Uppsala där en bil brann, där ska det dock ha rört sig om mindre skador på bilen.

Den sista bilbranden under natten i Uppsala län inträffade vid tre-tiden. Då brann det i en bil i Östhammars kommun, i Gimo.

80-tal bilar skadade i västra Sverige

Det är oklart om det finns något samband med övriga bilbränder i Sverige som inträffat under natten, bland annat har ett 80-tal bilar skadats i Göteborg och Trollhättan.

– Vi har inte haft något bråk i samband med bränderna hos oss, som det varit på andra platser. Men om det finns något samband, det kan inte vi dra några slutsatser om, vi har vår dos av bilbränder här med jämna mellanrum, säger Lars Lindberg, ledningsbefäl vid Storstockholms räddningscentral.

Även i Stockholmsområdet fick räddningstjänsten rycka ut och släcka flera bilbränder. Men natten där har varit lugn jämfört med hur det varit på Västkusten, uppger polisen.

– Det var en bil som började brinna från början, sedan fattade fem bilar runt den eld, säger Tobias Åkesson, ledningsbefäl på Storstockholms brandförsvar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.