Sex bilar har brunnit i Skärholmen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen och brandförsvaret i Stockholm säger att natten har varit lugn jämfört med hur det varit på Västkusten, men i Skärholmen brann sex bilar tidigt på morgonen.

– Det var en bil som började brinna från början, sedan fattade fem bilar runt den eld. De stod tydligen ganska tätt parkerade, säger Tobias Åkesson, ledningsbefäl på Storstockholms brandförsvar.

Branden startade vid fyra på tisdagsmorgonen i Skärholmen i södra Stockholm. Släckningsarbetet gick utan problem.

– Det var lugnt och stilla, säger Tobias Åkesson.

Det var också en bilbrand i Åkersberga. Enligt Tobias Åkesson brann det sammantaget något fler bilar än vanligt under natten även om det inte var fler incidenter än vanligt, men han menar att det beror på att så många bilar brann i Skärholmen på grund av hur de stod parkerade.

Både brandförsvaret och polisen säger att det var en lugn natt, långt i från hur det varit på Västkusten med ett 80-tal bilbränder och stenkastning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.