Se klippet som fått stor spridning på nätet. Foto: Privat

Bilistens tabbe i centrala Uppsala har blivit viral utomlands

Uppdaterad
Publicerad

I fredags inträffade en märklig trafikhändelse vid Gillbergska genomfarten nedanför domkyrkan. En privatperson lyckades fånga incidenten på film och delade med sig i sociala medier. Nu har klippet fått spridning långt utanför landets gränser.

Privatpersonen delade först klippet på nätforumet Reddit, där det nu har fått tusentals gilla-markeringar och ett hundratal kommentarer. Användare från utlandet roas av bilistens tabbe, och flera Uppsalabor skriver att de gjort samma misstag.

”Uppsala är en mardrömsplats för bilar, men jättebra för cyklister”, kommenterar en person.

Troligtvis en dyrköpt läxa

Polisens presstalesperson Jonas Eronen känner inte till den specifika händelsen, men konstaterar att det rör sig om trafikförseelsen otillåten fordonstrafik.

Han håller med om att det kan vara knepigt för bilister just omkring Domkyrkan, och tror att förarens tabbe kan ha blivit en relativt dyr historia.

– Det händer ju ibland att man kör lite tokigt och just där råkar det vara en polisbil. Jag vet inte utgången i det specifika fallet, men man kan utfärda ordningsbot för otillåten fordonstrafik vilket betyder 1 000 kr i penningböter.

SVT har varit i kontakt med mannen som körde bilen, men han vill inte kommentera det inträffade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.