Emelie tycker att Gottsunda är fantastiskt att bo i, men upplever att det har blivit stökigare. Foto: SVT/privat

Emelie, 33: ”Överväger att flytta”

Uppdaterad
Publicerad

Emelie har bott i Gottsunda med sin familj i flera år. Ett område som hon trivs väldigt bra i. Men hon upplever att det också blivit stökigare. Efter den senaste tidens händelser i området så överväger nu familjen att flytta.

Gottsunda och Valsätra är områden som den senaste tiden präglats av både skjutningar och stenkastning mot både räddningstjänst, media och stadsbussar.

Emelie har bott i Gottsunda i fyra års tid tillsammans med sin familj, men planerar nu att flytta därifrån.

OROLIGHETER I GOTTSUNDA/VALSÄTRA

Planerar att flytta

– Vi har väl haft planer på det ett tag, men nu blir man väl mera sugen på att inte bo kvar liksom. Vi har en son som är 14 år och han upplever också att det blivit stökigare. Vi har det ganska lugnt just där vi bor, men de har eldat i vårat sophus fyra gånger de senaste månaderna, men vad händer nästa gång? säger Emelie.

Känner du dig trygg?

– På dagtid ja, men sen är det väl så att jag hamnat lite i tjafs just för att de kör helt galet här, de har biljakter genom områdena. Då kan inte jag vara tyst.

SPECIAL: Så fick Gottsunda sin stämpel som utsatt område

Hotades

En gång när hon var höggravid blev hon upptryckt mot sin bil när hon bett en ung kille att sänka farten. Hon upplever att de främst är killar i 20-årsåldern med bil, som är mest stökiga.

Den senaste tidens händelser med stenkastning mot stadsbussar och räddningstjänst, menar hon drabbar alla som bor i området.

– Många som inte har bil är beroende av bussar. Det drabbar ju alla, trots att det bara är en bråkdel som tjafsar, säger Emelie.

TV: Här flyr fotografen från stenkastaren

”Synd att de har sånt rykte”

Hur är Gottsunda för dig?

– Gottsunda är fantastiskt, det är en otroligt bra stadsdel att bo i när man har barn och det finns massor av förskolor och skolor. Det är synd att det har sånt rykte.

Vad behövs för att råda bot på oroligheterna tror du? 

– Mer polisnärvaro, men vet inte om det skulle stoppa våldet, säger Emelie.

HELA RAPPORTERINGEN: Läs mer här

Bränder och stenkastning

Senaste tidens bränder och stenkastning i stadsdelarna Gottsunda och Valsätra:

14 september: Räddningstjänst fick glasflaskor kastade mot sig i samband med bilbränder. Även en mediafotograf som var på plats blev jagad och hotad.

15 septemeber: Ny stenkastning mot polis i samband med bilbränder.

17 september: Stadsbussar utsattes för stenkastning. Två hållplatser fick tillfälligt dras in.

19 september: Väktare sätts in för att förhindra fortsatt stenkastning mot bussarna.

27 september: Flera stadsbussar utsätts för stenkastning vid två olika tillfällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OROLIGHETER I GOTTSUNDA/VALSÄTRA

Mer i ämnet