Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anna Öström, projektledare på Brå, menar att det finns flera saker hos polisen som tyder på att det pågår etnisk diskriminering. Foto: Mikaela Landeström/TT och SVT

Brå: Risk för etnisk diskriminering när säkerhetszoner införs

Publicerad

På torsdagen träder den nya lagstiftningen om säkerhetszoner i kraft, där polisen får kroppsvisitera utan brottsmisstanke. Oro för etnisk diskriminering har lyfts av flera instanser.

Det är bland annat Diskrimineringsombudsmannen som flera gånger påpekat att säkerhetszonerna riskerar diskriminering på grund av etnicitet. Även Brottsförebyggande rådet (Brå) varnade för samma sak, när lagstiftningen gick till remiss.

Bakgrunden är bland annat en rapport som släpptes av Brå i höstas, där utredare tittade på hur polisen tänker när de väljer vem de ska kroppsvisitera och hur polisen arbetar med lika behandling och diskriminering.

Bristfällig dokumentation

I sin rapport upptäckte Brå att polisens dokumentation om varför polisen valde att kroppsvisitera ofta var bristfällig – eller icke existerande.

– Ibland kunde motiveringen vara ”Jag såg en person som jag ville kontrollera” och det är ju otillräckligt, säger Anna Öström, projektledare på Brå.

Vid kontroller inom visitationszonerna ska polisen dokumentera varje kontroll som görs. Anna Öström efterlyser att polisen tar fram bättre rutiner för alla kroppsvisitationer.

– Polisen kan i dag inte säga hur många kontroller som görs dagligen, månadsvis eller årsvis. Det är viktigt att ha dokumentation för att kunna bland annat se hur risken för etnisk diskriminering ser ut, säger hon.

I klippet: Anna Öström förklarar varför rapportförfattarna kom fram till att det finns en risk för etnisk diskriminering när polisen kroppsvisiterar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.