Bråk vid skola i Luthagen – en ung person skadad

Uppdaterad
Publicerad

Flera polispatruller kallades till Tiundaskolan i Uppsala under måndagskvällen. I området kom de i kontakt med en skadad person. Utredningen om händelsen pekar på att det förekommit skottlossning på platsen.

Under måndagskvällen kom det in flera samtal om höga smällar vid Tiundaskolan i Luthagen i Uppsala. Flera polispatruller åkte dit och spärrade av området för att utreda ärendet. Polisen fick kontakt med en person under 18 år som skadats i ett bråk som sätts i samband med smällarna.

Den skadade behövde inte uppsöka sjukhus och var inte skottskadad.

Skjutningarna i Uppsala 2021

Samlad bild: Skottlossning har skett

Polisen pratade med flera vittnen under natten, men inget vapen har kunnat hittats och det finns ingen misstänkt för brottet.

– Men fynd på platsen tillsammans med vittnesförhör och samtalen till sambandscentralen ger en samlad bild av att skott har avlossats, säger Jonas Eronen, polisens presstalesperson.

Händelsen vid Tiundaskolan rubriceras som grov misshandel, grovt olaga hot och grovt vapenbrott.

Enligt polisen har det under några veckors tid varit stökigt runt skolan.

– Bland annat har boende hört av sig till oss. Det handlar om unga människor som stökar och är högljudda, de far runt med olika fordon. Så vår ambition nu är att öka närvaron i området, säger Jonas Eronen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningarna i Uppsala 2021

Mer i ämnet