Arkivbild Foto: SVT

Bussar ställs in efter stenkastning

Uppdaterad
Publicerad

UL uppger att man ställer in delar av linje 4 och linje 3 efter att bussar ska ha utsatts för stenkastning under måndagskvällen.

Till följd av ordningsproblemen vänder linje 4 vid Gottsunda centrum och åker därmed inte hela vägen in i Gottsunda. Vilket UNT var först med att rapportera om. Enligt tidningen ska minst en buss ha tagit skada under sen eftermiddag, till följd av stenkastning.

De hållplatserna som drabbas är: Cellovägen, Flöjtvägen, Solistvägen, Jenny Linds väg, Vackra Birgers väg och Bröderna Berwalds väg.

Hur länge busstoppet väntas pågå är i nuläget oklart.

Brända bilar

Stadsdelen har under flera kvällar och nätter den gångna helgen drabbats av oroligheter i form av bland annat misstänkt anlagda bilbränder. Sammanlagt ska ett 10-tal bilar ha brunnit vid minst tre tillfällen.

Ingen person ska ha tagit fysiskt skada i bärnderna. Ingen person är heller gripen för dåden, som polisen misstänker har ett samband mellan varandra.

Huruvida måndagens stenkastning mot kollektivtrafiken har en direkt koppling till helgens händelser är i nuläget oklart.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer