Här skedde olyckan. Foto: SVT

Busschaufför akut sjuk – E4:an stängdes av

Uppdaterad
Publicerad

En långfärdsbuss skulle köra in på rastplatsen Tre ängar norr om Uppsala när föraren tappade medvetandet på söndagskvällen. Passagerare lyckades få tag på ratten och få stopp på fordonet.

Det var från E4:an som bussen skulle köra in på rastplatsen vid 17.30-tiden när chauffören plötsligt blev illamående. På infarten tappade föraren medvetandet, uppger polisen för SVT.

Bussen fortsatte mellan flera långtradare som stod parkerade, ingen kollision skedde. Bussen körde sedan på ett par stolpar, ett räcke och var på väg ner i ett dike då passagerare agerade och lyckades få tag på ratten och få stopp på bussen.

Enligt uppgift till SVT kördes bussen med farthållare.

Chockades av händelsen

Bussföraren fördes till Akademiska sjukhuset med okända skador. Enligt polisen har några passagerare fått skärskador och är chockade. De har tagits om hand av sjukvårdspersonal. De omkring 50 personer som färdades i bussen har hämtats upp av en ersättningsbuss.

Ett tag efter olyckan stängdes E4:an av och långa köer bildades förbi platsen. Bussen ska bärgas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.