Vilka tre ord väljer Håbos nya kommunalråd för att beskriva sig själv – och vad tycker hon är bäst och sämst med Håbo? Foto: SVT

Efter avhoppet i Håbo: Helene Zeland Bodin (C) tar över som KS-ordförande

Uppdaterad
Publicerad

Helene Zeland Bodin (C) – det är namnet på den nytillträdda ordförande för kommunstyrelsen i Håbo kommun. Det efter att Liselotte Grahn Elg (M) nyligen avgick.

Den politiska turbulensen i Håbo ser ut att vara över för den här gången.

Den 27 september avgick hastigt Liselotte Grahn Elg (M). Enligt uppgifter till SVT Uppsala fanns det internt missnöje med henne sedan hon läckt sekretessbelagda uppgifter i ett personalärende.

Att avgången berodde på internt missnöjde förnekades av en partikamrat i valberedningen.

Utmaningen – äldre och yngre

Frågan om att ta över ställdes till Helene Zeland Bodin – centerpartist med bakgrund som matematik- och tekniklärare. Hon är Håbobo sedan 2012 och beskriver de största utmaningarna kommunen står inför:

– Håbo har en starkt växande äldre generation. Och vi har mycket att utveckla med att ge de unga utbildning, säger Helene Zeland Bodin.

I klippet: Vilka tre ord väljer kommunalrådet för att beskriva sig själv och vad är bäst och sämst med Håbo?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.