Trycket på Bup har lättat något, då ny personal har rekryterats, uppger chefen Ola Duregård. Foto: Hannes Ljunghall/SVT

Chefen: Det har lättat för Bup

Uppdaterad
Publicerad

Den värsta krisen inom barn- och ungdomspsykiatrin (Bup) är över. Det är nu lättare att rekrytera personal och därmed har köerna minskat, uppger chefen Ola Duregård.

– Vi ser en positiv trend. Visst har vi fortfarande en del vakanser, det är svårast att rekrytera specialistsjuksköterskor och psykologer, men väntetiderna kortas successivt, säger Ola Duregård.

Hur vet ni det?

– Till exempel för vi statistik över hur tillgängliga vi är på telefon och vi ser en klar förbättring sedan i höstas. I och med att vi kunnat rekrytera en del så har vi ökade möjligheter att bemanna telefonerna med rätt kompetens.

Bup i Enköping försenas

Däremot har öppnandet av Bup i Enköping försenats. I slutet av hösten kom beskedet att de tilltänkta lokalerna drabbats av en vattenskada, så i stället för en invigning nu i januari kommer det att dröja till i april innan teamet är på plats.

– Dit har vi rekryterat en del personal, men några återstår – det är stor konkurrens om kompetensen, säger Ola Duregård.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.