Coronakraven på krogen tas bort: ”Ett fantastiskt beslut”

Uppdaterad
Publicerad

För krögare och restaurangägare var dagens besked om att regeringen och Folkhälsomyndigheten tar bort flera restriktioner ett glädjebesked.

De Uppsalakrögare SVT pratar med vittnar om en bransch som har lidit svårt av pandemins framfart och restriktionerna som följt.

– Jag tror vi är den bransch som har drabbats hårdast, säger Hakim Dilmar, som haft sitt nattklubbs- och serveringsställe stängt under stora delar av pandemin.

Coronaviruset i Uppsala

9 februari försvinner restriktionerna

I december och januari kom nya restriktioner från regeringen och Folkhälsomyndigheten. De innebar bland annat att endast sittande gäster tilläts på krogar och restauranger, stängning senast 23, krav på avstånd samt begränsningar av storleken på sällskap. Liknande restriktioner har förekommit tidigare. Nu försvinner de från och med 9 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet