Ömsesidig respekt inför det rafflande kvalet

Uppdaterad
Publicerad

En publikfest väntas på Studenternas ikväll, när Sirius kämpar för en allsvensk plats nästa år. Det blir en betydelsefull match, men Kim Bergstrand ändrar inte på rutinerna.

Vi träffar laget dagen före den stora kvaldagen i Uppsala. Sirius finslipar de sista detaljerna på Löten inför det första mötet med Falkenberg på torsdag, men att matchen kan vara början på allsvenskt spel 2016 vill man tona ner.

– Man behöver inte göra något annorlunda. Det gäller att ha trygghet i saker och ting och alla lär väl ha adrenalin och motivation så det räcker. Så nej, vi gör ingenting annorlunda, säger Kim Bergstrand, tränare i Sirius.

SIRIUSKVAL

Falkenberg är ödmjuka

För motståndet står alltså Falkenbergs FF, som gångna säsong legat i Allsvenskan. Men trots att man kommer från en högre division, finns det en stor respekt för Sirius.

– Det är ju bevisligen en svårslagen motståndare, som bara förlorat två matcher i år. Ett passningsorienterat lag som spelar med ett stort bollinnehav, säger Falkenbergs tränare Hasse Eklund.

Över 6000 sålda biljetter

Lika ödmjuk är Sirius mittfältare Andreas ”Ante” Eriksson.

– Det är ett tungt lag, liksom. Mycket inlägg, snabba inlägg. Så vi får försvara oss bra, ligga rätt och ta andrabollarna, säger han.

På onsdagen hade över 6000 biljetter till matchen sålts, vilket bäddar för en publikfest.

SVT Nyheter Uppsala direktsänder uppladdningen inför matchen, med start klockan 17 på torsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SIRIUSKVAL

Mer i ämnet