Därför gör vi serien

Uppdaterad
Publicerad

SVT Nyheter Uppsala gör den här veckan en serie om vardagsförebilder. Bakom serien står Julia Carlbaum och här förklarar hon varför vi gör den.

”Ni gör bara negativa nyheter. Det handlar bara om elände i samhället.” Ja, så kan det låta ibland när ni tittare hör av er i mejl eller när jag pratar med människor om mitt yrke. Till viss del kan jag hålla med. Så jag tänkte att jag måste göra något åt det. Att visa människor som engagerar sig på olika sätt, att ge en röst åt dem som kämpar på i vardagen för att förändra och de som tror att deras handlingar gör skillnad. Det handlar inte om att ignorera de problem som finns utan om att visa några av er som tror på något och handlar därefter. Så föddes serien om vardagsförebilder här i Uppsala.

Du behöver inte hålla med dem som är med i serien, och det här är ingen heltäckande bild utan några exempel. Men jag hoppas att du som tittar kan få inspiration att engagera dig i något du tror på.

Har du någon förebild som du vill att vi ska uppmärksamma? Hör gärna av dig till mig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vardagsförebilder Uppsala län

Mer i ämnet