Två person sitter nu anhållna misstänka för medhjälp till mord. Foto: Utryckning Uppsala

Den mördade mannen hade skyddad identitet

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som mördades i helgen i Uppsala hade skyddad identitet. Det bekräftar nu Uppsalapolisen. Mannen förekom för några år sedan i ett åtal gällande anstiftan till mord. Ett åtal som han frikändes för.

Mannen, som är i 40-årsåldern, sköts utanför en snabbmatsrestaurang i Uppsala i lördags. Mannen skadades så pass svårt att han avled senare på sjukhuset.

Två män sitter anhållna, misstänkt för brottet. Men Uppsalapolisen och åklagaren söker forfarande efter eventuellt fler misstänkta gärningsmän.

Dödsskjutning i Uppsala

– Vi försöker utreda motivet nu, men det finns uppgifter som talar för att det har med den händelsen att göra – att det är en hämndaktion, säger åklagare Anne Sjöblom.

LÄS MER: Polisen släpper mordfilm – vill ha in tips

Skyddad identitet

Enligt Uppsalapolisen hade den nu mördade mannen skyddad identitet.

– Ja det stämmer. Hans personuppgifter var skyddade, säger Uppsalapolisen Christer Nordström.

Offret, som är i 40-årsåldern, var för några år sedan åtalad för anstiftan till mord, enligt åklagaren, men blev då frikänd.

LÄS MER: ”Mordet var välplanerat”

Enligt åklagaren har det tidigare funnits en hotbild mot mannen.

– Så vitt jag vet så har det funnits det ja, säger Anne Sjöblom.

Olika spår

Uppsalapolisen arbetar nu utifrån flera olika spår och trådar. Bland annat söker man information kring en funnen, stulen och falskskyltad bil.

– Vi misstänker att bilen har varit på brottsplatsen och körts omkring i området. Vi är därför mycket angelägna om tips från allmänheten, säger Christer Nordström, polisens presstalesman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Uppsala

Mer i ämnet