Maria Langkilde är projektledare för det som skulle ha blivit den 45:e forsränningen. Nu siktar hon på rännet 2021 istället. Foto: Märta Gross Hulth/SVT

Här ligger flottarna – i väntan på nästa års forsränning

Uppdaterad
Publicerad

Det skulle ha blivit den 45:e forsränningen i Uppsala. Nu ligger i stället flottar och material torrt i ett förråd på Polacksbacken.

Maria Langkilde och hennes kollegor i forskommittén har förberett årets forsränning sedan maj förra året. Så i mars kom beskedet att valborgsfirandet ställs in.

– Det är tråkigt såklart, men det känns som det enda rätta när läget är som det är, säger Maria Langkilde, projektledare för forsränningen som arrangeras av Uppsala teknolog- och naturvetarkår.

De väntade med att beställa materialet till flottarna – något som visade sig vara ett bra beslut. Men sedan 2016 återanvänds också många flottar. Grundplåten till drygt hälften av de 120 flottarna får nu ligga och vänta ett år till på återanvändning.

Häng med in i förrådet på Polacksbacken i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.