Fordonen hittades utanför Sala och Västerås. Foto: Polisen

Åtalad för inblandning i militärstölden: ”Tuffa bilar”

Uppdaterad
Publicerad

Han står åtalad för att ha varit inblandad i stölden av två militärfordon av modell Galten. Nu erkänner dokusåpadeltagaren att han varit med och åkt i fordonen – men hävdar att han inte visste att de var stulna.

– Blev tillfrågad om jag ville följa med ut i skogen och kolla på några tuffa bilar, säger han i en Youtube-video.

Under måndagen rapporterade SVT Nyheter om att en av de åtta personerna som åtalas för inblandning i den uppmärksammade stölden av två mililtärfordon i Enköping i februari är en känd dokusåpadeltagare.

Deltagaren uppmärksammades i flera medier efter att ha blivit åtalad. Nu går personen själv ut och berättar om vad som hände i en Youtube-video.

– Mitt åtal är grundat på att jag vid ett tillfälle var med ute i skogen och åkte i ett av dessa fordon, säger deltagaren i videon.

”Tuffa bilar”

Deltagaren är åtalad för grovt olovligt brukande för att ha åkt med i ett av de stulna fordonen.

– Två bekanta frågade mig och min kompis om vi ville följa med ut i skogen och kolla in några tuffa bilar, säger deltagaren och fortsätter:

– När vi kommer dit och ser att det är militärfordon så är inte min första tanke – oj, har de stulit de här från försvarsmakten – nej det är väl det sista jag skulle tänka. Jag tänker att det är väl några gamla renoverade terrängbilar.

”Kan komma åt deras utrustning med en avbitartång”

Mannen påstår att han inte visste att fordonen var stulna och att han därför inte ska bli dömd för att ha åkt i ett av dem. Han ger också Försvarsmakten en känga.

– Deras uppgift är att skydda det här landet. Men man kan komma åt deras utrustning med hjälp av en avbitartång, säger han.

”Typ noll inblandning”

Dokusåpadeltagaren hävdar också att han inte haft något med stölden av fordonen att göra.

– Nu vet ni hur mycket inblandning jag har i detta, typ noll, avslutar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.