Två personer fördes till sjukhus efter stickskador i samband med ett bråk inne på en hamburgarrestaurang. Delar av händelsen fångades på film som SVT tagit del av. Foto: Privat

Döms till fängelse för knivattack på hamburgerrestaurang

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern döms nu till ett år och två månaders fängelse för knivattacken inne på hamburgerrestaurangen i februari. Han har erkänt att han skadat offren, men menat att det var för att skydda en kamrat.

En lördagskväll i februari larmades polisen till en hamburgerrestaurang i centrala Uppsala. Två män hade blivit knivhuggna under ett större bråk som filmades av vittnen. Filmen släpptes av polisen och genom tips från allmänheten kunde en misstänkt gripas.

Under rättegången hävdade den misstänkte nödvärn, att han ingripit för att skydda en vän som männen tryckt ned på golvet.

För mycket våld

Tingsrätten – efter att ha sett filmen – håller med den misstänkte att denne hade rätt till nödvärn. Dock anser man att mannen, genom att flera gånger hugga mot målsägare, använde mer våld än vad som behövdes.

Mannen döms nu till ett år och två månaders fängelse för grov misshandel, samt tidigare narkotikabrott. Han ska betala 15 000 respektive 25 000 kronor i skadestånd till männen som fick stickskador i bland annat rygg, axel, skinka och lår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.