• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en transformatorstation i Harsprånget i Jokkmokks kommun. Alla i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer:

Många har drabbats av den senaste tidens post-strul i Uppsala. Foto: TT

Uppsalaborna rasar över post-strulet: ”Det är förjäkligt”

Publicerad

I går efterlyste SVT Uppsala era erfarenheter av det poststrul som drabbat Uppsala den senaste tiden. Responsen blev massiv.

I minst ett 40-tal mejl och ett antal telefonsamtal har vi fått ta del av Uppsalabornas post-problem. Många har fått betala dröjsmålsränta på räkningar som kommit fram försent, födelsedagspresenter har försvunnit och bilägare har fått körförbud när skatten inte kunnat betalas.

Här är några exempel på era upplevelser:

”Har inte fått någon post sedan 15 dec. Har varit i kontakt med Post nord och City mail flera gånger. Inget händer. Mycket jobbigt.”

”Nu får det väl vara nog. Tömde brevlådan i dag som till min förvåning var proppfull. Brev som var daterade, långt före jul innehöll brev bland annat från Skattemyndigheten, en faktura från en mindre firma samtidigt som det kom påminnelse om betalning som kunde rendera i inkassokrav.”

”Vi fick jaga fakturor på olika sätt för att kunna betala våra räkningar i tid. Och ändå missade vi några stycken.”

”Jag skulle ha fått ett födelsedagspaket från min syster i mitten på december men det har ännu inte kommit.
Då det inte är ”rekommenderat” så går det inte att spåra har vi fått höra.”

”Vi fick vänta på fordonsskatt-avin. Skickat från transportstyrelsen den 5/12 men kom till oss den 7/1 2018. Räkningen skulle vara betald den 31 december. När maken gick in online och kollade hade vi alltså körförbud på bilen (som jag var ute och körde med)!”

”Tänk om jag fått betalningsanmärkning”

Carin Olin som bor i Salabackar i Uppsala fick häromdagen två räkningar, som skulle ha varit betalda sista december.

– Jag blev jätteupprörd och gick in och betalade dem på en gång. Sedan ringde jag till de företag som skickat fakturorna. Jag fick ju be dem om ursäkt och förklara mig, säger hon.

Carin Olin är trots det orolig för konsekvenser.

– Tänk om jag ändå får betalningsanmärkning? Det är en oro och stress, det här – jag tycker det är förjäkligt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer