Åklagare Pontus Melander Foto: TT

Åklagaren om misstänkta brevbomben: ”Jobbigt just då”

Uppdaterad
Publicerad

Det paket som levererades till åklagaren Pontus Melander under torsdagen visade sig vara e-cigaretter – inte en bomb som man misstänkte. Paketet hade åklagarens adress, men ett namn som inte tillhör någon i familjen.

– Det var en av omständigheterna som gjorde att det blev som det blev, säger Pontus Melander.

Det var under torsdagskvällen som åklagaren Pontus Melander ringde till polisen och berättade att han hade fått ett paket som han blivit misstänksam mot.

På paketet stod ett namn som var mycket ovanligt.

– Det var ett namn som nog bara en person heter, ett väldigt ovanligt namn. Dessutom stod förnamnet två gånger. Inget efternamn var utskrivet, säger Pontus Melander.

Tog skydd i källaren

Polisen valde att tillkalla nationella bombskyddet för att undersöka paketet. Åklagarens familj fick då gå ner i källaren och vänta innan faran var över.

– Det var jobbigt just då, men det hela fick ju ett lyckligt slut. Det var ett korrekt agerande från polisen med tanke på den förhöjda hotbild som finns generellt just nu mot polishus och så vidare, säger Pontus Melander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.