Det är oansvarig och dumt, samtidigt som det är en personlig tragedi, menar Hannes Lind-Skogberg, som är ordförande för Sirius supporterförening Västra Sidan. Foto: Alexander Larsson Vierth / TT/Privat

Efter kokainskandalen: Chock och besvikelse bland Sirius fans

Uppdaterad
Publicerad

Det råder chock och besvikelse bland Sirius supporterklubb Västra Sidan. I går meddelade klubben att lagets målvakt Joshua Wicks testats positivt för dopning.

– Fruktansvärt oansvarigt och dumt, säger Västra Sidans ordförande Hannes Lind-Skogsberg.

Vid en presskonferens sent i går eftermiddag kom bekräftelsen. Sirius målvakt Joshua Wicks har testats positivt för dopning. I provet fanns spår av kokain.

Sirius supporterförening Västra Sidan blev chockade när beskedet kom.

– Det är fruktansvärt oansvarigt och dumt. Samtidigt är det en personlig tragedi för honom, säger Hannes Lind-Skogsberg, ordförande i föreningen.

Vad säger de du talar med i Västra Sidan om det här?

– Alla säger olika, vissa säger att han ska ut med huvudet före, andra förespråkar en mjukare linje. Han har ju hamnat i en fruktansvärd situation.

”Knepig situation”

Skandalen ställer till det för Sirius, menar Hannes Lind-Skogsberg. Det finns ingen självklar efterträdare till Joshua Wicks.

– Vi har vårt andra år i allsvenskan framför oss. Målvaktstränaren hoppade in och gjorde det med den äran, men det är en knepig situation, säger Hannes Lind-Skogsberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.