Eleverna Rumeysa Tas och Selma Hamed har fått ett glädjande besked dagen efter branden på Gottsundaskolan i Uppsala. Foto: SVT

Eleverna samlas i Gottsundakyrkan

Uppdaterad
Publicerad

Nu på morgonen samlas eleverna från Gottsundaskolan i Gottsundakyrkan. SVT Nyheter Uppsala är på plats i kyrkan. – Det är fin stämning här, folk kramar om varandra och det är tända ljus, säger SVT:s reporter Lotta Sandhammar.

Det är fullt av elever i kyrkbänkarna i Gottsundakyrkan.

Elever, lärare, polis, präst och personal från Röda korset har samlats i kyrksalen för att hålla en gemensam samling. Utanför ryker det fortfarande från branden på skolan.

Det är årskurs 6 och 7 som samlats först i kyrkan, vid 9.30 samlas de äldre årskurserna.

Efter samlingen bär det av mot sport- och aktivitetscentret Turbo.

Dagen fortsätter på Turbo

Efter samlingen kommer samtliga elever att åka vidare sig till sport- och aktivitetscentret Turbo i Gränbystaden där även alla elever kommer att få lunch.

SVT Nyheter Uppsala fick först tillåtelse av Gottsundaskolans rektor att närvara vid samlingen i kyrkan, men efter att samlingen pågått en stund bad prästen att få fortsätta utan närvaro från media.

Skolan totalförstörd

Gottsundaskolan totalförstördes i en brand under de tidiga morgontimmarna på måndagen. Polisen larmades till skolan strax före 03-tiden och såg då att det brann på skolan. Man grep två tonårsflickor på plats vid skolan. Flickorna är misstänkta för grov mordbrand men är nu släppta.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.