Explosion på villaaltan i Uppsala – granne släckte eld

Uppdaterad
Publicerad

En mindre explosion skedde på altanen till en villa i Uppsala under natten till fredagen. Polisen misstänker i nuläget inga kopplingar mellan explosionen och dödsskjutningen i Gränbyområdet.

Strax efter klockan 02 natten mot fredag larmades polis till en villa i Gottsunda. När en polispatrull kom till platsen visade det sig att någonting hade smällt mot väggen till huset.

– Det är ingen skadad och det är kolnat mot fasaden men inget mer. Ingen var hemma i villan när det smällde men grannen hörde och sprang ut och släckte så där var det civilkurage kan man säga, säger Joar Källman, befäl vid polisen

Ärendet rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse och området har spärrats av i väntan på tekniker.

– Det är rubricerat som allmänfarlig ödeläggelse men vi är klara där och inte på plats nu, säger Nadya Norton, presstalesperson på polisen.

Finns det någon koppling mellan explosionen och dödsskjutningen i Gränbyområdet tidigare i veckan?

– I nuläget misstänker vi ingen koppling mellan händelsen i Gränbyområdet och explosionen i Gottsunda, säger Nadya Norton.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.