Mannen, som är släkt med Fadime Sahindal, anhölls misstänkt för mord efter att en man knivskurits till döds i en bostad i Bollnäs på lördagskvällen. Foto: TT

Fadimes släkting misstänkt för mord

Uppdaterad
Publicerad

En manlig släkting till Fadime Sahindal har anhållits misstänkt för att ha knivmördat en 55-årig man i lördags. Den misstänkte mannen var inblandad i rättegången kring mordet på Fadime Sahindal, enligt Expressen.

Det var vid 21-tiden i lördags som polisen larmades om ett bråk i en bostad i Bollnäs. I bostaden hittades en livlös man, som ska ha utsatts för en knivattack.

En och en halv timme senare greps den misstänkte mannen och han anhölls senare misstänkt för mord.

Åklagaren i fallet, Birgitta Fernlund, vill inte säga hur mannen ställer sig till misstankarna.

– Jag kan inte kommentera någonting och det är av utredningsskäl, säger hon till TT.

Läs mer: Locket på kring Bollnäsmordet

Släkt med Fadime

Fadime Sahindal mördades år 2002.

Mannen är släkt med Fadime Sahindal från Uppsala som hedersmördades år 2002. Hennes pappa dömdes till livstids fängelse för mordet, och enligt  Expressen var även släktingen inblandad i rättegången kring mordet.

Den misstänkte mannen har tidigare varit gift med en kvinna som den mördade 55-åringen bodde tillsammans med. Mannen ska ha hotat paret vid flera tillfällen, men trots att paret ska ha begärt kontaktförbud för mannen vid två olika tillfällen de senaste åren, har åklagare nekat detta, enligt Expressen.

– Jag vill inte kommentera de uppgifterna i det här skedet, säger åklagaren Birgitta Fernlund till TT.

Mannen dömdes även för olaga hot mot kvinnan under våren 2015.

Gävleborgspolisen har fortsatt att förhöra den misstänkte mannen under dagen, och tisdag förmiddag väntas eventuellt beslut om häktning.

26-åriga Fadime Sahindal hade offentligt tagit avstånd från hedersrelaterat våld och berättat om sin egna utsatta familjesituation i både tv och tidningar samt hållit tal i riksdagen.

I januari 2002 sköts hon ihjäl av sin far Rahmi Sahindal som dömdes till livstids fängelse för mord.

Under rättegången framkom att han skjutit dottern i huvudet eftersom hon ansågs ha vanhedrat familjen genom att ha en svensk pojkvän.

Fadern och Fadimes bror hade tidigare dömts för att ha misshandlat henne.

Fakta: TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Glöm aldrig Pela och Fadime

Mer i ämnet