Familjens advokat: ”Svart på vitt att det är fel”

Uppdaterad
Publicerad

Familjen Ahmadi i Uppsala riskerar att utvisas eftersom Migrationsverket menar att pappan Mehdi Ahmadi tjänat 180 kronor för lite i månaden under fem månader.
Ett beslut fattat på felaktiga grunder menar familjens advokat Henrik Stolare.
I Gomorron Sverige i morse berättade advokaten att han trots avslaget i migrationsöverdomstolen hyser ett litet hopp om en omprövning.

Familjen Ahmadi har fått fyra veckor på sig att lämna Sverige, berättade familjens försvarsadvokat Henrik Stolare i Gomorron Sverige på tisdagsmorgonen.

– Det här har blivit en oerhört pressad situation för dem, att efter drygt fem år i Sverige tvingas lämna. Det är svårt att förstå hur det kan bli så här fel när de egentligen har rätt, säger advokaten.

Läs mer: Nu ska familjen Ahmadi utvisas till Iran

Migrationsverket har valt att tolka bestämmelserna som finns på ett strikt sätt, enligt advokaten som kommenterar faktumet att Migrationsöverdomstolen inte funnit synnerliga skäl till att pröva familjens sak igen.

”Utvisning på fel grunder”

– De ser svart på vitt att Migrationsdomstolen fattat ett beslut om utvisning på fel grunder men de tycker inte att det finns skäl att rätta till det, säger Henrik Stolare.

Läs mer: Advokaten om utvisningen av familjen Ahmadi

I en kommentar till Gomorron Sverige säger Migrationsöverdomstolen att de inte vill kommentera enskilda fall, men att systemet har efterföljts.

– De har ju uppfyllt sin roll i rättskedjan tror jag att de tycker, säger Henrik Stolare.

Se hela intervjun i klippet ovan!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Tjänade 180 kronor för lite – utvisas

Mer i ämnet