Enligt mäklaren kan en affär bli klar under hösten. Foto: SVT

Flera intresserade av att köpa Dragon Gate

Uppdaterad
Publicerad

Försäljningen av Dragon Gate i Älvkarleby förväntas bli klar i höst. Det finns flera spekulanter, både lokala och från utlandet, enligt mäklaren.

– Vi ska ha ytterligare visningar, men det här är en försäljning som måste få ta tid. Det är ju ett hotell, men ändå en hyfsat komplex produkt så att säga, säger Lars Westin på Skandiamäklarna, som sköter försäljningen på uppdrag av den nuvarande ägaren Jongchun Li.

LÄS MER: Dragon Gate till salu

Dragon Gate

Dragon Gate har 58 rum och är tänkt att bli ett hotell med över 200 bäddar. Den totala ytan är 8.000 kvadratmeter och inrymmer bland annat ett museum med en terrakottaarmé. Högst upp i bygganden finns en konferenslokal.

TV: Häng med på rundtur i det omtalade hotellet

Prislappen är hemlig, men den som tar över Dragon Gate måste vara beredd att driva det vidare.

Köpare i höst

– Det är mycket man ska fundera på innan man går in i det här projektet. Men vi har ju ett landmärke redan, det handlar bara om att göra något bra av det, säger Lars Westin.

Under hösten tror han sig ha landat i några potentiella, riktiga köpare.

Vad händer under sommaren?

– Vi ska precis ha ett möte om det, huruvida det ska vara öppet eller inte. Det har varit lite från och till, shoppen har delvis varit öppen under våren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dragon Gate

Mer i ämnet