Dragon Gate har varit både konferensanläggning, hotell och flyktingförläggning. Foto: TT

Flera spekulanter på Dragon Gate

Uppdaterad
Publicerad

En första visning har genomförts av det enorma, Kinainspirerade hotellkomplexet Dragon Gate i Älvkarleby. Enligt mäklaren fanns åtminstone ett tiotal spekulanter på plats.

– Vi har flera utländska investerare, några lokala och halvlokala spekulanter och så några som nog mest är nyfikna på anläggningen, säger mäklare Lars Westin till Unt.se.

Men flera av spekulanterna är svåra att avgöra hur seriösa de är.

Dragon Gate

TV: Häng med på rundtur i det omtalade hotellet

– I sådana här affärer vill många inte skylta med vilka de är och skickar i stället en annan person, en ”springare”, som tittar på anläggningen.

Agenter företräder investerare

Enligt Lars Westin finns också speciella agenter som företräder hela grupper av investerare så det är svårt att avgöra vem som i slutänden blir köpare.

Anläggningen, som varit både konferensanläggning, hotell och flyktingförläggning ägs av den kinesiske affärsmannen Jongchun Li som själv säger att han är för gammal för att driva den vidare.

LÄS MER: Dragon Gate till salu

En försäljning beräknas bli klar innan året är slut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dragon Gate

Mer i ämnet