Ta en virtuell rundtur i det nya Ångströmlaboratoriet

Uppdaterad
Publicerad

Ångströmlaboratoriet byggs ut och även om inflyttningen är planerad först till våren 2022 så kan man redan nu följa med på en virtuell rundtur. Uppsala universitet delar nu ett filmklipp där man får följa med in i en 3D-modell av huvudbyggnaden byggnaden.

Filmen visar Hus 10, Ångströmlaboratoriets nya huvudbyggnad, som ska rymma bland annat bibliotek, aula och undervisningslokaler.

Enligt Uppsla universitets hemsida är detta det största byggprojektet genom universitetet historia. Totalt handlar ska det bli 30.000  ny kvadratmeter som kommer att aderas till Ångströms befintliga 72.000 kvadratmeter.

– Ångströmlaboratoriet är internationellt välkänt och har gott renommé, med denna satsning stärker vi Uppsala universitets internationella attraktivitet ytterligare, sa Eva Åkesson, rektor vid Uppsala universitet i ett pressmeddelande när projektet först presenterades.

Videon är framtagen i samarbete med PE Teknik och Arkitektur AB.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.