• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kumla kommun, i Örebro län. Det kommunala dricksvattnet är påvisat förorenat av bakterier. Kommunledningen uppmanar alla att koka vattnet före förtäring. Läs mer här

Foto: Utryckning Uppsala

Nytt genombrott i Forsbymordet: Två män häktade

Publicerad

Ytterligare ett genombrott har gjorts i utredningen kring Forsbymordet utanför Knivsta. På fredagen häktades två män som misstänks ligga bakom mordet i Forsby utanför Knivsta tidigare i år.

I februari hittades en man död i Forsby utanför Knivsta, i anslutning till en brinnande rishög. Sedan dess har en omfattande utredning pågått, och de senaste veckorna har man gjort stora genombrott.

I måndag anhölls två män i sin frånvaro, och i onsdags greps de misstänkta för mordet. Under fredagsmorgonen hölls häktningsförhandlingar vid Uppsala tingsrätt.

– Nu är två personer häktade, de är på sannolika skäl misstänkta för mord och de är också på sannolika skäl misstänkta för brott mot griftefriden, säger Anne Sjöblom, kammaråklagare till SVT Uppsala under fredagen.

Bekanta med den avlidna

De två personerna är släkt med varandra, men det är något som kammaråklagaren inte kan bekräfta.

– Jag vill inte kommentera vilka som är misstänkta, mer än att de var bekanta med den avlidna personen, säger hon.

Anne Sjöblom är förtegen om den bevisning som finns och som lett fram till häktningen.

– Min uppfattning är att utredningsläget just nu är väldigt gott och bevisningen ser bra ut så här långt. Vi har fyra veckor på oss att försöka stärka de här misstankarna ännu mer så att vi kan komma fram till åtal.

En tredje person misstänkt

I torsdags förra veckan anhölls en man misstänkt för mordet, som sedan släpptes på fri fot i lördags. Han är inte en av dem som nu sitter häktade, men han är fortfarande aktuell i utredningen.

– Misstankarna kvarstår och jag utesluter inte heller att det skulle kunna bli aktuellt med ytterligare frihetsberövaden.

Kroppen anträffades i Forsby, men enligt häktningsframställan kan mordet ha skett på en annan plats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

FORSBYMORDET

Mer i ämnet