Arkivbild. Foto: TT

Enhetschefen: ”Det har varit ett ovanligt krisläge”

Uppdaterad
Publicerad

En förskola i Svenska kyrkans regi i Uppsala tvingades stänga med mycket kort varsel i förra veckan, men under måndagen öppnade förskolan igen.

– Det har varit ett exceptionellt akut och ovanligt krisläge, säger Susanne Cederlöf, enhetschef för barn, familj och ungdom vid Uppsala Domkyrkoförsamling.

Enligt förskolechefen ska det ha rört sig om en situation med en förälder som på olika sätt ska ha påverkat personalen negativt. Något som UNT var först med att rapportera om.

Enligt förskolechefen har det varit en svår situation som påverkat personalen negativt.

– Av sekretess så kan jag inte gå in på mer detaljer. Det hela kulminerade och situationen utvecklades så att vi inte kunde ha verksamheten öppen längre på grund av den här vårdnadshavaren, säger Josefin Klintefelt, tillförordnad förskolechef.

Turbulenta dygn

Enligt enhetschefen har det varit ett ovanligt läge.

– Det har varit ett exceptionellt akut och ovanligt krisläge, men nu har vi hanterat det, säger Susanne Cederlöf.

Även tillförordnade förskolechefen beskriver de senaste dygnen som turbulenta.

– Jag blev ombedd att gå in i det här i onsdagskväll. Eftersom jag är anställd i Uppsala pastorat ville jag göra det jag kunde för att bidra och stötta upp. Det har varit en tuff situation med många delar att ta hänsyn till. Men vi har lyckats få till en lösning, säger Josefin Klintefelt.

Hur ser den lösningen ut?

– Det kan jag tyvärr inte gå in på. Men det är en god stämning på förskolan i dag. Vi skulle inte öppna igen om vi inte kunde trygga säkerheten, säger Josefin Klintfelt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.