Foto: SVT

Förskolechefen om molotovattacken

Uppdaterad
Publicerad

Efter brandattentatet har Marie-Louise Westring Andersson, förskolechef för Kraftens förskola, tillkallat en krisgrupp och omlokaliserat totalt 35 barn under måndagen.

Det skulle bli en arbetsvecka som vilken som helst. Det blev det inte för förskolechefen Marie-Louise Westring Andersson och hennes personal. Istället handlade måndagen om att få ordning på verksamheten efter att en brandbomb kastats in i personalens omklädningsrum på Kraftens förskola i Enköping.

– Jag blev väldigt arg och ledsen och tänkte att det hela var otroligt onödigt. Nu har vi löst den här veckan men hur det blir med lokaler efter det vet jag inte i nuläget, säger Marie-Louise Westring Andersson.

Under måndagen har hon samlat personalen i en krisgrupp. Främst för att se till att all information som behöver nå föräldrarna kommer ut.

– Vi går igenom hur vi ska hantera all frågor vi fått från media, föräldrar och barn, vilken information som är viktig att få ut.

Totalt har 35 barn flyttats till intilliggande lokaler, som av en slump fanns tillgängliga i anslutning till den rökskadade byggnaden.

Finns det något känt hot mot förskolan?

– Nej, jag tror att det här hade kunnat drabba vilka lokaler som helst.

Hur har barnen själva reagerat?

– De har inte frågat särskilt mycket. Vi har förklarat att det har brunnit och att lokalerna luktar rök. De har förstått det, säger Marie-Louise Westring Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.