Foto: TT/privat

Tre terminer kan bli verklighet i Enköpings grundskolor

Uppdaterad
Publicerad

Enköpings kommun har tagit fram ett förslag om att införa tre terminer i kommunens grundskolor. Under hösten är förslaget ute på remiss i skolorna.

– Det här är inget måste utan ett erbjudande som går ut till skolorna. Det är upp till respektive skola att bestämma om förslaget kan gynna verksamheten, säger Anders Härdevik, verksamhetschef för grundskolorna i Enköpings kommun.

I Enköpings kommun finns i dag tolv grundskolor. Den sista november ska synpunkter kring modellen gällande tre terminer ha lämnats till utbildningsförvaltningen.

– Det är rektorerna som för dialog med de anställda och sedan återkommer med feedback till mig, säger Anders Hädevik.

Pilotskolor kan utses

Innan året är slut ska grundskolorna ha beslutat om de vill gå vidare med förslaget. Om någon säger ja kan de utses till pilotskola – som får prova på att införa tre terminer under hösten år 2020.

– Om en skola vill ta 'nästa steg' så tar vi det därifrån och tittar hur förutsättningarna ser ut för just den skolan, säger Anders Härdevik.

I klippet ovan kan du höra Anders Härdevik berätta om förslaget och se hur modellen för systemet med tre terminer ser ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.