Fotbollsdomaren som slogs medvetslös berättar om den omskrivna händelsen.

Fotbollsdomaren sjukskriven efter misshandeln

Uppdaterad
Publicerad

I lördags slogs fotbollsdomaren medvetslös i en division 6-match i Uppsala. Nu är domaren, som själv inte minns händelsen, hemma sjukskriven.

– Jag minns att jag är på akuten men annars är det blankt, säger fotbollsdomaren.

Han minns det inte själv, men han har fått berättat för sig att han blev slagen medvetslös av en spelare i matchen han dömde på Ekebyvallen i Uppsala i söndags.

– Jag har ganska dåliga minnen från hela andra halvlek, det är små bitar. Och från själva händelsen minns jag nästan ingenting, säger domaren som vill vara anonym.

”Sen är det blankt”

Det han minns är att det blev något mål, och det han kan se i de anteckningar han gjort från matchen. Men hur spelet såg ut, eller vad som föregick den incident som rapporterats flitigt om i olika medier de senaste dagarna, är som bortblåst.

– Jag har en svag bild av att jag såg polisen när jag vaknade upp på Ekebyvallen, och så har jag lite minnesbilder från akuten men sen så är det blankt.

LÄS MER: Två uppländska fotbollsdomare misshandlade av spelare

Kan inte gå till jobbet

Det var i samband med ett mål och en utvisning, tätt följda av varandra, som en spelare ska ha protesterat högljutt och därefter ha slagit domaren i ansiktet. Domaren fick åka ambulans till sjukhus och är nu hemma sjukskriven.

Han säger att han inte riktigt hunnit reflektera över händelsen, och att fokus nu ligger på att kunna börja jobba igen.

– Steg ett är att försöka ta mig tillbaka till mitt dagliga arbete. Jag har huvudvärk och kan inte göra några större ansträngningar innan jag måste gå och vila igen. Huvudet känns tungt. Jag vet inte hur länge jag blir hemma utan tar det dag för dag.

Vill tillbaka

Domaren, som är 25 år, har dömt fotboll i runt sju år, och dömer främst matcher i division 6. Han berättar att det var det sociala, att träffa folk, och utmaningen att prestera under press som lockade honom till domarrollen. Att något liknande skulle kunna hända igen är inget han oroar sig för.

– Jag hoppas kunna fortsätta döma så snart som möjligt. Skjuter man det längre fram blir nog risken att klivet tillbaka blir ännu större.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.