Fredrik Myhrberg som är stationsansvarig i Öregrund är besviken över att någon vill stjäla från en räddningsbåt. Foto: Sjöräddningssällskapet Öregrund

Fräck stöld från räddningsbåt

Uppdaterad
Publicerad

Sjöräddningssällskapet har haft inbrott i en av sina båtar i Öregrund. En sjukvårdsväska och flera kommunikationsverktyg ska ha blivit stulna i samband med inbrottet.

– Vi fick larm 08.46 imorse om att det varit inbrott i en av deras båtar. Polis har varit på platsen för att göra en teknisk undersökning och man har upprättat en anmälan om stöld, säger RLC-befäl Linda Winge.

Det var Sjöräddningssällskapet själva som larmade polisen, då man upptäckte att luckan där man tar in räddade personer på båten var öppen.

– Jag är besviken, att bara komma på tanken att vilja sno saker i en räddningsbåt, jag förstår inte, säger Fredrik Myhrberg, som är stationsansvarig för Sjöräddningssällskapet i Öregrund.

”Aldrig blivit utsatta tidigare”

På Sjöräddningsällskapet i Öregrund, som är en ideell förening, arbetar 20 stycken personer och man har tillgång till tre båtar, den som blev utsatt för inbrott var den största enheten som de har.

– Vi har aldrig blivit utsatta för något sådant här tidigare, det måste ha gått fort, säger stationsansvarig Fredrik Myhrberg.

Polisen har i nuläget inga misstänka

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.